Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Storm raast over streek

STREEK – De storm van de afgelopen dagen is onze badplaats niet zonder schade gepasseerd. Een steiger aan de Achterzeeweg dreigde door de harde wind in te storten. De gealarmeerde brandweer heeft er persoonlijk voor  gezorgd, dat die steiger afgebroken werd. Dit om te voorkomen, dat er geen schade aan gebouwen komt.
Op dezelfde zondag moesten de spuitgasten weer uitrukken met de Tank Auto Spuit en de Auto Ladder; in dit geval ging het om een spandoek aan de Van Berckelweg N444, dat op een gevaarlijke manier wapperde. De onderkant was al losgekomen en om te voorkomen dat het doek geheel zou afscheuren, heeft de brandweer de bovenkant van dit doek doorgesneden. Het doek is verwijderd en daarmee was al het gevaar geweken.
De naastgelegen gemeente Teylingen werd maandagochtend 28 oktober geconfronteerd met grotere schade. In Sassenheim waaide een deel van het  dak van het pas vorig jaar klaargekomen NS-station af. Persoonlijke ongelukken hebben zich daarbij niet voorgedaan. Twee mensen die op dat moment onder het dak stonden, wisten zich gelukkig tijdig in veiligheid te brengen. Het dak woei richting parkeerplaats, maar aan de daar geparkeerde auto's is geen schade ontstaan. Door al deze perikelen, bepaade de politie dat er geen treinen meer mochten rijden van en naar het station Sassenheim.