Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Kiesraad en gemeente steunen Lokaal Oegstgeest

OEGSTGEEST – Bij het ter perse gaan van de krant was het nog onzeker of Lokaal Oegstgeest ook onder die naam de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart in mag gaan. Op maandag 27 januari diende namelijk een beroep bij de Raad van State, dat door Leefbaar Oegstgeest was ingediend. De ‘Leefbaren’ willen niet dat de ‘Lokalen’ zich met een partijnaam profileren, waarvan de afkorting hetzelfde is als die van LO.
 
Uit de stukken, waarover de Raad van State zich moet buigen, blijkt dat zowel de gemeente Oegstgeest als de Kiesraad zich vierkant stellen achter de toestemming om Lokaal Oegstgeest als volwaardige politieke partij aan de gemeenteraadsverkiezingen te laten deelnemen. Zij vinden dat de namen ‘Lokaal Oegstgeest’ en ‘Leefbaar Oegstgeest’ wezenlijk van elkaar verschillen. Bovendien is de afkorting ‘LO’ nooit officieel geregistreerd.