Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Verjonging bij SGP/ChristenUnie

LISSE – De SGP/ChristenUnie levert de jongste lijsttrekker: Evert Jan Nieuwenhuis (36) gaat voor deze partij de komende jaren de politieke kar trekken. Hij wordt gesteund door het ervaren gemeenteraadslid Bert van Santen, die op de  tweede plaats van de kandidatenlijst staat. De bekende ondernemer Jan Kik is de nummer drie op de kandidatenlijst, die vorige week dor de leden van de SGP en ChristenUnie is vastgesteld.
Na twaalf jaar in de lokale politiek houdt fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis op met het debatteren in de commissie- en raadsvergaderingen. Hij wil meer tijd vrij maken voor zijn familie en andere activiteiten. De lijsttrekker looft zijnn voorganger:’We zijn hem veel dank verschuldigd’. Evert Jan Nieuwenhuis laat weten dat zijn partij gaat voor drie zetels, wanneer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden op woensdag 19 maart. Dat is dus één zetel meer dan nu. Nieuwenhuis: ‘Bert van Santen is financieel specialist en zit al acht jaar in de raad. Zijn brede kennis wordt erg gewaardeerd. We zijn blij dat hij bij tekent voor een derde periode.’ Hij vervolgt: ‘Jan Kik heeft een enorm netwerk en weet als geen ander wat er speelt in het dorp.’