Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

‘Levensnoodzaak voor Hoogmade’

HOOGMADE – De kerngroep van initiatiefnemers, die met hart en ziel strijden voor het behoud van het goede in Hoogmade, roept het college van burgemeester en wethouders op om de juiste beslissingen te nemen. De oude ‘rode contouren’ die door de provincie Zuid-Holland gehanteerd worden, dreigen namelijk te verdwijnen. En dat kan grote gevolgen hebben voor (de woningbouw van) Hoogmade.
 
In een brief laten Lauris Beets, Linda Chaudron-Hoogenboom, Jan van der Meer (Jz), Roelf Scholma, en Frans Witteman onder meer weten: ‘Wij verwachten dat er in ieder geval de politieke bereidheid zal zijn om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat de huidige bouwlocatie binnen de rode contour - in het verlengde van de Theo Bosmanlaan en de Graaf Willem II laan te Hoogmade - ook in de toekomst behouden zal blijven als grond waarop woningbouw zal mogen plaatsvinden.’ Volgens de kerngroep gaat het hier om ‘de levensnoodzaak voor Hoogmade’. ‘Ons verzoek is nu om dit streven nadrukkelijk in de ambtelijke voorbereidingen op te nemen bij het opstellen van de zienswijze van de gemeente Kaag en Braassem. Op die manier kan begin februari 2014 de gemeenteraad ook deze diepgrondige wens van de inwoners van Hoogmade wegen en beoordelen. Wij pleiten voor behoud van de contour, organische groei en gefaseerd bouwen. Wij vertrouwen op brede steun.’
Op 29 januari is er een discussiebijeenkomst tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen en de inwoners van Hoogmade over het thema ‘groeien en bouwen in Hoogmade’.