Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Dwangsom voor fietsverkoper

ROELOFARENDSVEEN – Het bedrijf Bike in Balance overtreedt opnieuw de regels, waar het gaat om de verkoop van fietsen. Onlangs verhuisde deze onderneming naar Veenderveld 5 en had toestemming van de gemeente gekregen om op een vloeroppervlakte van maximaal 150 m2 fietsen te verkopen. Maar de gemeente heeft geconstateerd, dat het vloeroppervlakte waar die fietsverkoop gebeurt, toch groter is.
Tegen deze praktijken is een handhavingsverzoek binnen gekomen. De gemeente wil niet zeggen door wie dit verzoek is ingediend, maar eind vorig jaar kwam Bike in Balance in het nieuws, omdat concurrent Bike Zone en winkeliersvereniging R.A.A.K. een verzoek hadden ingediend om bestuursdwang toe te passen. Indertijd ging het om de verkoop van fietsonderdelen in het voormalige pand van Bike in Balance aan het Veenderveld 18. Omdat er een officieel verzoek tot handhaving is binnen gekomen, en de overtredingen door gemeentelijke handhavers daadwerkelijk is geconstateerd, wordt aan Bike in Balance een dwangsom opgelegd, om de overtreding te beëindigen. Het college stemde hier vorige week mee in. Het bedrijf krijgt twee weken de tijd om een zienswijze in te dienen, voordat de last onder dwangsom wordt opgelegd. Om hoeveel geld het dan gaat, wordt op dat moment bepaald.