Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Dansschool niet dodelijk

JOEP DERKSEN
LISSE – Het college van burgemeester en wethouders loopt niet het gevaar om vlak voor de eindstreep te struikelen. Even leek het er op, dat de kwestie ‘Dansschool Welkom’ tot op de spits gedreven werd, maar maandag 10 maart kwam wethouder Cia Kroon er met waarschuwende woorden van af. Wel moeten er maatregelen genomen worden om de kwestie van het financieel afronden van de renovatie van dat gebouw op te lossen.
Tijdens het presidium gaf het college toe, dat er fouten zijn gemaakt waar het ging om het verstrekken van de opdracht voor het renoveren van het gebouw van Welkom. Zo was er weinig tot niets schriftelijk vastgelegd door de gemeente als opdrachtgever, waar het ging om verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken met betrekking tot bouwkundige tegenvallers. Het college heeft, na druk van fractievoorzitter Cees Verburg (D66) en gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) besloten om de eigenaren van dansschool Welkom niet op te laten draaien voor een financiële tegenvaller van 20.000 euro. De gemeente neemt deze kosten alsnog voor haar rekening, zo kregen de fractievoorzitters te horen. De gemeenteraad zal dit collegevoorstel in de afscheidsvergadering van dinsdag 25 maart als hamerstuk behandelen.
Wel komt er de komende maanden een (intern) onderzoek naar de rol van de gemeente als opdrachtgever en verantwoordelijk wethouder Cia Kroon (VVD). Verbug: ‘Vooral haar rol namens het college, nadat het financiële conflict tussen beide partijen is ontstaan. Op grond van mij beschikbare stukken word ik daar niet bepaald vrolijk van. Ze zat echt in mijn bestuurlijke gevarenzone.’ Ook het feit dat het dossier niet compleet was, moet onderzocht worden en er moet onder meer duidelijkheid komen over de vraag hoe het kan dat facturen mogelijk dubbel zijn betaald.