Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Illegaliteit wordt beloond

RIJPWETERING – Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de komst van een ‘kleinschalige jachthaven’ aan de Poeldijk. Daarom mag De Rijk BV twee stijgers met in totaal veertig ligplaatsen aanleggen. Ook worden de recreatieeilandjes langs de Koppoel heringericht en wordt er een hekwerk geplaatst.
Op dit moment wordt dit grondgebied namelijk illegaal gebruikt voor allerlei stacaravans, privétuintjes en als parkeerplaats. Een handhavingstraject is al opgestart. De gemeente stelt dus wel voorwaarden aan deze goedkeuring.  Alle illegale bebouwing en beplanting op de dijk, tussen Koppoel en Poeldijk, moet verwijderd worden. Het nabijgelegen parkeerterrein, met maximaal (circa) vijftig plekken, moet openbaar toegankelijk zijn en het is voor de eigenaar verboden om daar onderhoud- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Het college van burgemeester en wethouders was niet enthousiast over toestaan van winterstalling op het parkeerterrein. Ook stelde het college dat het hoogste deel van het terrein gebruikt moet worden voor het parkeren. ‘Het aantal parkeerplaatsen is dan minder van belang.’