Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Minder nota´s en meer actie

LISSE – De gemeente kan goed nota’s schrijven, maar Stek wil dat er daadwerkelijk aan de slag gegaan kan worden. Henk van Dijk, beleidsmedewerker Stek, gaf maandag 17 maart Hillegom als voorbeeld, war een samenwerkingsproject in de praktijk goed uitpakt.
Van Dijk: ‘Er komt de komende jaren heel wat op ons af vanuit Den Haag. In Hillegom hebben we samen met HOZO gekeken wat er moet gebeuren. Uit dit overleg ontstond een groep met ISD Bollenstreek, welzijnsorganisaties en de gemeente er bij. We hebben een aantal werkconferenties gehouden en hierdoor zijn leuke ideeën ontstaan, zoals vrijwilligersbanken.’ De resultaten smaken naar meer: ‘Duidelijk is, dat we door samenwerking moeten oplossen. Ook in Lisse moeten we een stuurgroep formeren, die de problematiek bekijkt en allerlei partijen activeert en inschakelt. Dit is een stap in de goede richting voor een platformfunctie. In Lisse vind ik het een beetje achterblijven. We zien graag, dat je niet een heel grote nota schrijft, maar dat je ook in de praktijk wat gaat doen met elkaar. Ik denk dan aan een samenwerking tussen Stek, Marente, Zorgbalans, Stichting Welzijn, ISD Bollenstreek, HOZO, Kwadraad en de MEE.’