Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Intentieverklaring voor grondoverdracht

KAAG EN BRAASSEM – De provincie gaat grote stukken (natuur)grond overdragen aan gemeenten in de Leidse Ommelanden en de Rijn- en Veenstreek. Wethouder Jan Uit den Boogaard ondertekent binnenkort een intentieverklaring om dit proces in werking te zetten. Vorige maand stemde de gemeenteraad er al mee in, dat het Ghoybos gemeentelijk bezit wordt.
 
Dit besluit is onderdeel van deze intentieverklaring. De Provincie Zuid-Holland wil meerdere gronden tegelijk aan de verschillende gemeenten overdragen en legt hier nog maximaal acht miljoen euro bij voor een ‘groen-recreatieve kwaliteitsimpuls’. Op die manier bespaart de provincie uiteindelijk veel in haar onderhoudskosten. De gemeenten worden namelijk verantwoordelijk voor dat onderhoud. Een van de stukken grond die aan de gemeente wordt aangeboden, is Kevereiland.