Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Kantoorunit mag er toch komen

LISSE – De leden van de monumentencommissie hebben toch ingestemd met de komst van de kantoorunit op landgoed Keukenhof. Wel moest Herman Hollander er mee akkoord gaan, dat het pand drie meter naar achteren geplaatst wordt ten opzichte van het naburige rijksmonument. De kantoorunit blijft er ‘tijdelijk’ staan voor de komende tien tot vijftien jaar. De monumentencommissie is ook akkoord gegaan met de realisatie van een parkeerterrein met zeventig plaatsen en een extra hekwerk.
In eerste instantie leek het er helemaal niet op, dat de kantoorunit de toestemming zou krijgen van de commissieleden. Ze beklaagden zich er over, dat dit gebouw door haar omvang een te grote inbreuk zou maken op het naastgelegen rijksmonument. ‘Het zou voorstelbaar kunen zijn om het hogere gedeelte verder van het monument af te laten liggen, zodat de overgang van het rijksmonument beter is’, zo werd geoordeeld.
Net op dat moment kwam Hollander binnen. Na enig praten werd besloten, dat het hele gebouw dat tweedehands is gekocht, er toch mag komen. Wel moet het gebouw drie meter naar achteren geplaatst worden, ten opzichte van de oorspronkelijke tekeningen. De 1,50 meter hoge hekken (zonder prikkeldraad) mogen er ook komen. Evenals de zeventig parkeerplaatsen rond de kantoorunit.