Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Sportverkiezingen van start

JOEP DERKSEN
LISSE – De jaarlijkse sportverkiezingen worden vrijdag 21 maart gehouden in het Poelhuys. Die avond wordt bekend welke sporters en sportteams het beste gepresteerd hebben in het afgelopen jaar. Een werkgroep Sportverkiezing heeft de voorbereidingen afgerond en bestuursleden Kees van Ruiten en Jan Kees Faas vertelden hier meer over op dinsdag 11 maart.
Al ongeveer een half jaar geleden werden sportverenigingen benaderd om mensen voor te dragen, maar erg soepel is dat niet verlopen, zo laten de beide weten. De leden van de werkgroep hebben zelf ook goed de sportartikelen in het Witte Weekblad bekeken, om ideeën op te doen van sporters die een goede prestatie hadden geleverd. Alleen inwoners van Lisse komen in aanmerking voor de titel ‘Sporter van het jaar’. Voor de beste teamprestatie mogen er wel inwoners van andere gemeenten deel zijn van het team.
Voor de zevende editie zijn ook acht sportvrijwiligers voorgedragen. Dat zijn mensen die tientallen jaren bij hun club betrokken zijn. Een publieksprijs wordt nog niet uitgereikt, zover was de werkgroep nog niet. Een suggestie van de journalist om dit volgend jaar  in te voeren, werd echter warm verwelkomd door de ambtenaar die betrokken is bij het organiseren van de sportverkiezing.
Wel geeft de bekende Sven Maarschalk informatie over sportvoeding, doping en alcoholgebruik en kunnen de mensen genieten van een judodemonstratie door Sportschool Aarts. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Na de sportquiz ‘Petje op, petje af’, waar 300 euro mee te winnen is, worden eerst de nationale kampioenen 2013 gehuldigd. Het gaat om één nationale kampioensploeg en twee nationale kampioenen.
Ook de sporttalenten krijgen een nominatie en oud-voetbalster Jeanet van der Laan maakt de winnaar hiervan bekend. Hierna volgt de uitreiking van de sportploeg van het jaar door Piet van Tol, waarna de sportvrouw van het jaar in het zonnetje gezet wordt. De avond wordt afgesloten met de bekendmaking van de sportman van het jaar 2013.