Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

4 tegen 4 toernooi mag niet verloren gaan’

 
NOORDWIJK – Met het oplaten van 900 ballonnen opende burgemeester Jan Pieter Lokker de 25ste editie van het ‘4 tegen 4 toernooi’ van voetbalvereniging SJC. Maar liefst 1.209 basisschoolleerlingen, verdeeld over 239 teams, deden dit jaar mee en zowel de jongens als de meisjes zetten hun beste beentjes voor. Er zijn 472 wedstrijden gespeeld.
Lokker maakte van de gelegenheid gebruik om mensen op te roepen vrijwilliger te worden voor dit evenement. ‘Het 4 tegen 4 toernooi mag niet verloren gaan en wie zich aanmeldt als vrijwilliger krijgt van mij een kop koffie!’, zo liet de burgervader weten. Nadat een team van politici met 2 – 0 werd  afgedroogd door een team medewerkers van de hoofdsponsor van het toernooi, Piet Onderwater & Partners, kon het evenement officieel van start gaan. Het ene kind was wat meer balbegaafd dan het andere kind, maar dat deed er tijdens dit toernooi absoluut niet toe. De oude waarden bleven echter; een winstpartij leverde gejuich op bij het ene team en diepbedroefde gezichtjes bij het ander team.
De uiteindelijke winnaars waren (Meisjes groepen 3 en 4): FC Stars, (jongens 3-4) De dodelijke Ajaxers, (Meisjes groep 5 en 6) De Monatoetjes, (Jongens 5 en 6) Het Nederlandse Viertal, (Meisjes groep7 en 8) De scorende chickies en (Jongens 7 en 8) De Poema’s. Zij mochten de felbegeerde bekers mee naar huis nemen. Maar nog veel belangrijker: door het toernooi zelf hebben wellicht veel kinderen hun passie voor het voetbal ontdekt.