Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Afboeking op grondwaarden

NIEUWKOOP > Nog geen maand na de gemeenteraadsverkiezingen kwam het nieuws, dat veel inwoners al voorspeld hadden. De gemeente moet bijna 4 miljoen euro afboeken op de waarde van haar grondprojecten.
De politici discussieerden donderdag 10 april over de ‘actualisatie van de grondexploitaties’ en er werden veel zorgen uitgesproken. Zo  stelde Berry Dors (MPN-PN): ‘Die 4 miljoen euro aan afschrijjvingen zijn we echt kwijt. We moeten voortaan wat minder optimistisch zijn over de inschattingen van grondexploitaties.’ Jan Tersteeg (MPN-PN) vulde aan: ‘We zijn niet gerust op de ontwikkelingen. De markt heeft het anders gedaan, dan we hadden berekend en op hadden gehoopt. Er moet voor een andere toekomst gebouwd worden; met name voor mensen die een zorgvraag hebben.’ Paul Platen (VVD) zag de positieve kant van het miljoenenverlies: ‘Dit is een realistisch beeld. Het glas is half vol. De woningmarkt zal de komende drie jaar nog lastig  zijn, maar er zijn positieve signalen.’ Deze visie werd gedeeld door wethouder Piet Melzer: ‘De risico’s zitten met name in de duurdere kavels die tot ontwikkeling gebracht moeten worden. Er is sprake van prijsstijging op de woningmarkt en een forse toename van de verkoop van woningen. De economie ontwikkelt zich beter en we zijn het dal al helemaal door. Ik verwacht dat we binnen deze collegeperiode op de grondexploitaties eerder geld terug gaan verdienen, dan verliezen gaan lijden.’