Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2014

Kooman’s laatste kunstje

NIEUWKOOP > Het lukte gemeenteraadslid Donja Kooman (VVD) in haar allerlaatste week als politicus nog om landelijk het nieuws te halen. Al zal ze zelf niet blij zijn geweest met deze ‘prestatie’. Op woensdag 19 maart was ze actief op het stembureau in Zevenhoven om daar de stempasjes te controleren.
Vrolijk zette ze een bericht op de sociale media: ‘Ik zit op het stembureau in Zevenhoven en het loopt aardig door. Er zijn als bijna 250 mensen wezen stemmen. Ik geef nog even een stemadvies.’ Dit viel bij veel mensen in verkeerde aarde en Kooman werd beschuldigd van het beïnvloeden van de kiezers, terwijl ze actief was op het stembureau. Dit leidde erttoe, dat ze zich terug trok als stembureaulid. Ze liet de wereld weten: ‘Ik was mij niet bewust dat ik geen stemadvies mocht geven via Twitter, ik betreur de ontstane commotie en trek mij terug als stembureaulid.’ Bij haar definitieve afscheid uit de politiek op dinsdag 25 maart, kwam burgemeester Buijserd nog even terug op deze kwestie: ‘ De laatste dagen waren niet heel gemakkelijk voor je. Maar je mag met een goed gevoel terugkijken op acht jaren raadslidmaatschap. Als cassiere van Digros heb je een groot aantal contacten opgebouwd. Je was een raadslid met een echte ombudsfunctie, geen groot debater, maar je kon op de achtergrond veel voor anderen betekenen. Dank voor je inzet voor de bewoenrs van deze gemeente.’