Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Bakkeleien over derde hockeyveld

LISSE – Even leek het er op dat de leden van de commissie Maatschappij en Financiën heel snel akkoord zouden gaan met de komst van een derde hockeyveld. Maar op woensdag 21 mei liep het toch net even anders.
Riet Austi sprak in tijdens de commisievergadering en hield een gepassioneerd pleidooi voor de komst van het hockeyveld. ‘De verwachting is dat het ledenaantal groeit. We hebben gevraagd om semi-watervelden en niet om het duurdere waterveld. Uitstel van dit besluit zorgt voor extra kosten van 100.000 euro voor het drainage-onderhoud van de huidige velden en een jaar vertraging van de aanleg van het nieuwe veld.’De hockeyclub is bereid om haar velden in te zetten voor ‘multifunctioneel gebruik’.
Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) wilde weten of er bij een stijgend ledenaantal over een paar jaar ook een verzoek komt van de hockeyclub voor uitbreiding van haar accommodatie als de kleedkamers en douchemogelijkheden. Dat blijkt niet zo te zijn. Austie: ‘De huidige accommodatie staat meer gebruik toe. We verhuren het voor een deel aan een kinderopvangorganisatie. Mochten we heel erg groeien, dan kunen we die ruimte vanaf 2017 gebruiken. De accommodatie zelf is eigendom van de club.’ In eerste instantie leken alle partijen voorstander te zijn van de komst van het derde hockeyveld (waarbij het huidige tweede veld een kwart slag gedraaid wordt). Van het CDA mocht het een hamerstuk worden. De VVD riep op tot het inzetten van Sportfondsen Lisse voor het beheer en onderhoud van de velden.
Er werd nog even gesproken over de bomen die zouden moeten verdwijnen en wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lise) leit weten, dat hiervoor in de plaats andere bomen worden herplant; zoveel mogelijk in de omgeving van het hockeyveld. ‘Als dat niet (helemaal) lukt, zal een bedrag in het bomenfonds gestort worden, zodat elders in het dorp er bomen bij kunnen komen. We willen het bomenbestand op peil houden.’ Hierop reageerde Van der Zwet: ‘Bij dit besluit hebben we de financiëee consequenties niet volledig in beeld, bijvoorbeeld waar het gaat om de te kappen bomen.’ Na enig geharrewar over en weer greep burgemeester Lies Spruit verbaal in en zegde toe dat het college nog aanvullende informatie zal sturen aan de raadsleden over alle financiële onderdelen van het collegevoorstel. Wanneer de gemeenteraad ervan overtuigd is, dat alle informatie verstrekt is, zullen de politici waarschijnlijk instemmen met de komst van een derde hockeyveld voor Hisalis.