Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Bestemmingsplan goedgekeurd

ROELOFARENDSVEEN – De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan ‘Geestweg en Floraweg’. Hierdoor blijft de huidige glastuinbouwfunctie van dat gebied behouden, zodat er ‘duurzame glastuinbouw’ gerealiseerd kan worden.
Een aantal tuinders had de zaak aangespannen, omdat zij vonden dat er niet voldoende ruimte zou zzijn voor de ontwikkeling van glastuinbouw. Volgens het bestemmingsplan mogen kavels namelijk maar maximaal tachtig meter zijn en dat is volgens de tuinders te smal voor duurzame glastuinbouw. Ook waren zij het niet eens met de maximaal toegestane goothoogte van acht  meter voor meerlagenteelt; dat zou hoger moeten zijn. Maar zij werden in het ongelijk gesteld. De gemeente gaf echter bij de Raad van State aan, dat er wel degelijk grotere kavels mogelijk zijn. Door het afgraven van ‘proactief water’, kunnen elders in het gebied watergangen gedempt worden, met uitzondering van de hoofdwatergangen. Wat de toegestane goothoogte betreft; deze zou volgens de gemeente ‘aansluiten bij de ontwikkelingen in de sector’.