Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Geen extra bezuinigingen voor MareGroep

LISSE – Het komende jaar wil het gemeentebestuur niet bezuinigen op de MareGroep. Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon woensdag 21 mei naar aanleiding van een vraag van commissielid Marianne Bergman (CDA).
Bergman constateerde: ‘De Maregroep heeft een tekort van één miljoen euro. Doen zij ook een bezuinigingsvoorstel of moeten de gemeenten alleen maar bijleggen? De Roon reageerde: ‘Er is al acht jaar geleden een herstelplan gemaakt. Nu is het tekort nog maar een miljoen euro. De MareGroep bevindt zich bij de vijf werkgemeenschappen in Nederland die het minst kosten. Dat is geen argument om achterover te leunen; we blijjven ze lastig vallen met te vragen wat nog efficiënter en goedkoper kan. Maar we hebben de economische recessie en de participatiewetgeving; het is nu een te onzekere tijd om nog bezuinigingen door te voeren. We zien daar nu geen kans toe. Wel komt er een discussie over een fundamentelewijziging van de MareGroep.’