Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Extra nieuwbouw Fioretti mag er komen

Raad stelt bijna twee miljoen euro beschikbaar
JOEP DERKSEN
LISSE – Een laatste pleidooi van inspreker Milan Radic kon de politici er niet van weerhouden om vóór een extra uitgave van 1,8 miljoen euro te stemmen. Dit geld wordt gebruikt voor een extra gebouw, dat net naast het nieuwe Fioretti College komt te staan. Het gebouw wordt de komende tientallen jaren gebruikt om de verwachte extra aantallen leerlingen op te kunnen vangen.
Radic wees de politici er op dat hij en zijn buren de privacy zullen verliezen en vroeg om de aanplant van bomen, zodat het zicht van de kinderen op hun huizen verminderd zou worden. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) maakte zich zorgen of er voldoende parkeervoorzieningen voor de docenten en fietsvoorzieningen voor de leraren waren. En dat die extra parkeerfaciliteiten niet ten koste gaan van het nabijgelegen sportveld. Dat laatste kon wethouder Adri de Roon (D66) bevestigen.
Ook vonden politici als Erik Prins (D66) het vreemd dat aan de ene kant het aantal basisschoolleerlingen omlaag gaat, terwijl het aantal middelbare scholieren volgens de officiële tellingen omhoog gaat. ‘Ik vind het een vrij rooskleurig beeld dat gegeven wordt (van de leerlingenaantallen, JD). Na vijftien jaar is dat beeld veel minder rooskleurig, maar die gebouwen gaan veel langer mee. Maar het staat buiten kijf dat er wat gedaan moet worden.’ En met deze woorden gingen alle partijen akkoord met de investering in het extra Fiorettigebouw. Volgende week wordt deze zaak met een klap van de voorzittershamer bekrachtigd.