Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

PrO wil zwembadbelasting

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De politieke partij Progressie Oegstgeest (PrO) wil dat de OZB met nog eens 8,35% verhoogd wordt. De 400.000 euro die dat gaat opleveren, moet gebruikt worden om het zwembad Poelmeer open te houden.
Vorig jaar hebben 7.000 inwoners hun handtekening gezet onder een verzoek om het zwembad open te houden. Wat PrO betreft, kan deze schriftelijke steun omgezet worden in belastingverzwaringen. Fractievoorzitter Tim van Tongeren stelt dan ook: ‘Met een ‘zwembadtoeslag’ behoudt Oegstgeest haar eigen zwembad. Het moet uit zijn met het gezwabber over het zwembad. Dit is een bijzondere vorm van crowdfunding.’
Tijdens de begrotingsbehandeling van donderdag 6 november dient PrO het voorstel in. Eerder deze maand stelde het college van burgemeester en wethouders al voor om de OZB met 20% te verhogen. Deze bijna 9% extra OZB-belasting zou nog bovenop die 20% moeten komen.