Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Samenwerken met Veiligheidshuis

KAAG EN BRAASSEM – De regionale bestuursorganen bundelen haar krachten om het Veiligheidshuis voort te zetten. Dit Veiligheidshuis heeft meerdere taken. Niet alleen worden delinquenten die binnenkort vrijkomen, begeleidt naar de buitenwereld. Ook grijpen medewerkers van het Veiligheidshuis in, als de begeleiding van probleemjongeren niet de gewenste resultaten opleveren.
Justitie, politie en gemeente werken samen om het Veiligheidshuis tot een succes te maken, zo liet burgemeester Marina van der Velde vorige week weten. Hoewel er in Kaag en Braassem weinig mensen zijn die in aanraking komen met het Veiligheidshuis, is er in de regio wel degelijk behoefte aan. ‘Vooral in Alphen, de Leidse regio en Katwijk’, zo laat de burgemeester weten. Nu het Veiligheidshuis een paar jaar actief is, heeft Kaag en Braassem samen met Nieuwkoop definitief besloten om ook aan te sluiten. Veel zal er niet veranderen, want het overleg tussen de burgemeester en de plaatselijke ordehandhavers blijft bestaan.