Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Eerste steen Nieuw Rustoord

 
JOEP DERKSEN
LISSE – Met het plaatsen van de ´eerste steen´ ging woensdag 26 november de nieuwbouw van Rustoord (Rustoordlaan 1) van start. ´Op deze locatie komen dertig intramurale woonplekken en 48 wooneenheden´, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) weten.
Gerard Herbrink, directeur-bestuurder van DSV vertelde voorafgaand aan de steenlegging, dat dit een bijzonder moment was. ´We realiseren hier een combinatie van intramurale zorg voor mensen met een psychogeriatrische aandoening en extramurale zorg, geheel volgens de nieuwe zorgstructuur.´ Ook Jan van den Berg Jeths, vice voorzitter van de raad van bestuur van Eigen Haard, was blij met deze gebeurtenis. ´In 2004 begonnen we met een fantastisch en groots plan, maar in2008 kwam de vastgoedcrisis. Toen bleek de verkoop van woningen veel slechter te gaan.´ Dit leidde volgens Van den Berg Jeths tijdelijk tot een ´crisis in het team´, maar daarna werden nieuwe plannen ontwikkeld. Om de kosten van de zorgappartementen te dragen, worden bij Rustoord ook 55 koopwoningen met verschillende prijshoogtes verkocht.