Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Met stoom en water

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Eind 2014 heeft de gemeente in allerijl een ‘Privacyreglement’ opgesteld, maar nu blijkt dat hier nog veel aan verbeterd moet worden. Tijdens de vergadering van de Wmo Adviesraad werd dit onderwerp dinsdag 14 april besproken.
Een ambtenaar liet weten, dat dit reglement ‘met stoom en water bij elkaar is geharkt’. Fried Elstgeest, voorzitter van de Wmo Adviesraad was dat ook opgevallen. Hij had een pagina’s lang document geschreven met allerlei  adviezen om dit Privacyreglement te verbeteren. Hij liet wethouder Floris Schoonderwoerd weten, dat hij dit initiatief  had genomen, omdat de gemeente had verzuimd om de Wmo Adviesraad voorafgaand aan het opstellen van het Privacyreglement om advies te vragen.
Maar de gemeente gaat het stuk nu alsnog aanpassen en de adviezen van Elstgeest worden één op één overgenomen. Enkele leden van de Wmo Adviesraad vormen nu een werkgroep om nog verdere adviezen over het Privacyreglement op te stellen.