Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

College denkt na over verdwijnen van hondenuitlaatplaatsen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Naar aanleiding van de klachten van de omwonenden op de locaties waar de nieuwe hondenuitlaatplaatsen komen, heeft het Witte Weekblad vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
Gemeentelijk woordvoerder Eelco Kranenburg laat hierop weten: ‘Het uitlaatgebied aan het eind van de Sint Jeroensweg verdwijnt, omdat deze door de woningbouw ongeschikt is geworden. Het uitlaatgebied zou vlak naast de tuinen van de woningen liggen. De nieuwe plekken zorgen voor een betere spreiding in de wijk en liggen niet vlak naast woningen, zoals het geval zou zijn aan de St. Jeroensweg. Voor de evaluatie van het hondenbeleid, onder andere over de vraag of de huidige maatregelen voldoen, wil de gemeente een klankbordgroep van bewoners samenstellen.’
Maar cruciale vragen worden hier niet mee beanwoord. Waarom krijgen bewoners van goedkopere woningen een hondenuitlaatplaats voor hun deur en krijgen bewoners van duurdere woningen het wel voor elkaar, dat die uitlaatplaats verdwijnt? Waarom is er geen overlegtraject opgestart voorafgaand aan een besluitvorming over de hondenuitlaatplaats? Heeft bezwaar maken nog wel zin tegen de komst van de hondenuitlaatplaatsen? Wethouder Dennis Salman heeft op zijn vrije dag nog contact met de journalist en laat weten, dat hij niet voorafgaand aan het ter perse gaan van de krant alle antwoorden kan geven in verband met het feit dat het gemeentehuis een aantal dagen dicht is.
Wel stelt Salman: ‘De strook van de St Jeroensweg ligt tegen de huizen aan. Ik vind het al heel lang heel erg raar dat er uitlaatplaatsen zijn. Als we met z’n allen willen dat de hondenbezitter opgevoed wordt, waarom zou je dan uitlaatgebieden moeten hebben? Als iedereen de poep opruimt, maakt het niet uit waar de hond zijn behoefte doet, want het wordt toch weggehaald.’ Hij vervolgt: ‘Maar er zijn een aantal notoire overtreders. We willen de overlast van hondenpoep én paardenpoep aanpakken. Onderdeel van de discussie hierover is of we de hondenuitlaatplaatsen wel of niet in stand houden.’ De Klankbordgroep zal zich volgens de wethouder ook moeten uitspreken over het al dan niet handhaven van de uitlaatplaatsen. ‘Nu hebben we echter te maken met bestaand beleid waarvan niet zomaar afgeweken kan worden.’