Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 mei 2015

Inwoners gaan voor groen

JOEP DERKSEN
LEIMUIDEN – Inwoners willen het dorp een groenere uitstraling geven. Een aantal vrijwilligers werkt samen in een ‘Groen Atelier’ om dit te realiseren. Zo zijn er plannen voor het plaatsen van bloembakken met eenjarige planten op het dorpsplein, maar ook komt er mogelijk meer groen rondom de ijsbaan. Deze ‘groengroep’ benadert de komende maanden allerlei fondsen om hiervoor geld te krijgen.
De eerste resultaten worden binnenkort zichtbaar, want de gemeente stelt 8.000 euro beschikbaar om er voor te zorgen dat een aantal bloembakken geplaatst kan worden op het dorpsplein. De bedoeling is, dat de komende maanden en jaren andere delen van Leimuiden volgen. Dat wordt gerealiseerd door onder meer halfjaarlijkse acties om zwerfvuil te rapen, maar ook door het her en der plaatsen van bomen en planten in het dorp.
Wethouder Henk Hoek noemt dit initiatief een van de voorbeelden van het  succes van ‘Kernen in hun kracht’. ‘We nodigen de samenleving uit om creatief te zijn en halen de denkkracht in de samenleving op. Het is de gemeente die een terugtrekkende beweging maakt en de inwoners initiatieven laat nemen. Ook het Schoolhuis in Rijnsaterwoude is daar een mooi voorbeeld van. Maar iedere kern is anders en heeft haar eigen verlangens om daar aandacht aan te geven.’