Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Vragen over financiële verantwoording Floralis

JOEP DERKSEN
LISSE – Het laatste woord over de oplevering van het Huis van Cultuur Floralis is nog niet gezegd. Dit onderwerp komt aan de orde tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 20 mei.
Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) liet dinsdag 12 mei tijdens de vergadering van het raadspresidium weten, dat hij vragen heeft over het financiële eindresultaat. ‘Er wordt aangegeven dat we een overschot van 220.000 euro hebben. Ik wil een verantwoording hiervan per onderdeel hebben. Ook wil ik weten wat het aanbestedingsvoordeel geweest is en wat daar mee gebeurd is.’
Maar volgens Van der Zwet lijkt het er ook op, dat het jaarlijkse extra tekort dat volgens het college van burgemeester en wethouders 58.000 euro is, feitelijk veel hoger ligt. Het (opvangen van het) totale tekort wordt namelijk verspreid over een periode van veertig jaar in plaats van 25 jaar. Volgens Van der Zwet zou het bij een aflossingsperiode van 25 jaar gaan om een bedrag van jaarlijks 150.000 euro. Ook fractievoorzitter Jeanet van der Laan – die vorige week de derde plaats haalde bij het televisieprogramma De Grote Geschiedenisquiz – wil hier meer over weten.
Burgemeester Lies Spruit riep de partijen op om alleen maar te praten over de ‘hoofdlijnen. Ik snap dat details er toe doen, maar zorg dat je op relevante details van tevoren antwoord hebt.’ Van der Zwet hield voet bij stuk: ‘De hele raad moet hier van op de hoogte gesteld worden.’