Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Alle kinderen op een gezond gewicht

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De huidige kinderen op deze planeet krijgen er niet mee te maken, maar in 2033 moeten alle kinderen op een gezond gewicht zijn. Tijdens de openbare fractievergadering van D66 pleitte fractievoorzitter Roel Terraneo er voor, dat deze landelijke norm ook in Kaag en Braassem ‘goed opgepakt’ moet worden.
Terraneo heeft ook wel ideeën over hoe dat moet gebeuren: ‘We moeten de jeugd voldoende sport en beweging aanbieden. Dus ook voor gezinnen die het niet kunnen betalen. Daar moet je geld voor inzetten.’ Onderzoek toont aan, dat kinderen uit arme kinderen een groter risico lopen op overgewicht.
De fractievoorzitter draaide warm met de ideeën voor het tegengaan van overgewicht bij de jeugd. ‘We kunnen proberen te zorgen dat er op scholen geen snoepautomaten, maar fruitautomaten (hij bedoelde hier niet de gokmachines mee, JD) komen. Ook kan op elke school een bord geplaatst worden,  met daarop informatie over hoeveel suiker er in de verschillende soorten eten en drinken zit.’ Terraneo sloot gepassioneerd af: ‘Obesitas is een probleem en kan een veel groter probleem worden.’