Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Precarioheffing stijgt met bijna 50%

KAAG EN BRAASSEM – De belasting op kabels en leidingen stijgt met maar liefst 49,5%. Met deze maatregel wil het college van wethouders er voor zorgen, dat er net zoveel inkomsten aan ‘precarioheffingen’ binnen komen als in het verleden.
De kabelbedrijven Alliander en Oasen hadden namelijk eerder berekend, dat er minder leidingen en kabels onder gemeentelijke grond lagen dan gedacht. En dus hoefden die bedrijven minder precariobelasting te betalen. Wethouder Henk Hoek liet donderdag 11 juni weten, dat dit probleem opgelost wordt, door de precarioheffing te laten stijgen van 3,09 euro per strekkende meter (m1) naar 4,65 euro per m1. En dat is een stijging van bijna 50%.
Wethouder, onder uw beheer wordt een stijging van een belastingheffing met 49,5% doorgevoerd! Hoek reageert: ‘Dat is een slimme constatering. Anders gezegd zien wij dat de heffingen die wij bij de grote bedrijven Oasen en Alliander opleggen, niet meer uitkwamen. Alliander wil niet betalen voor wat niet in gemeentegrond ligt. We passen het bedrag aan, zodat we wel het gestelde bedrag  invorderen. We houden het bedrag dat we bij hen inhalen op hetzelfde niveau. Alliander gaat het, op basis van de ervaringen uit het verleden, ten laste van de dividenduitkering (aan de gemeente, JD) doen en Oase zal het doorberekenen aan de inwoners.’