Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Vakantieparken welkom in Ghoybos

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Er lijkt een politieke meerderheid te zijn voor de komst van grootschalige vakantieparken naar deze gemeente. Dat valt op te maken uit een discussie tijdens de openbare fractievergadering van D66 op maandag 15 juni.
Raadslid Esther Loos van deze partij had in de raadsstukken gelezen over ‘een grootschalige toeristische trekker’ en vroeg zich af wat hieronder verstaan wordt. Haar fractievoorzitter, Roel Terraneo, liet weten, dat het hier gaat om vakantieparken als Center Parks, met 180 bungalows of zelfs (veel) meer. Volgens Terraneo zijn CDA en PRO hier groot voorstander van, maar D66 is nog niet overtuigd. Terraneo: ‘Vakantieparken als Center Parks zorgen wel voor veel werkgelegenheid, maar niet voor de gemeente zelf. De mensen gaan namelijk binnen het park eten en worden daar ook vermaakt.’ Het Ghoybos en de naaste omgeving wordt op dit moment bekeken als meest waarschijnlijke locatie om een grootschalig vakantiepark welkom te heten.