Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Losliggende stoeptegels bron van grote ergernis

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De politieke partij SVKB wil dat de gemeente beter controleert op de uitvoering van de wegwerkzaamheden. De losliggende stoeptegels en scheef teruggelegde klinkertjes zijn veel inwoners een doorn in het oog. De maat is vol voor de SVKB, zo bleek maandag 15 juni tijdens de openbare fractievergadering van deze partij.
Fractievoorzitter Petra van der Wereld vatte het in één zin samen: ‘Losliggende stoeptegels zijn naast de hondenpoep één van de grootste ergernissen van de inwoners. Door controle op de werkzaamheden kun je ook besparen op na-onderhoud.’ Raadslid Fred Zoetendaal was het hier mee eens en opperde: ‘De gemeente moet wat meer geld besteden aan de controle op de uitvoering van de wegen. Als we niet controleren, komen die bedrijven er mee weg. Zet het in het contract dat ze het werk goed moeten uitvoeren.’
Het niet goed uitvoeren van het straatwerk is niet de enige frustratie bij de inwoners, zo kon raadslid Riet Spaargaren melden. Ze noemde het Bospark in Leimuiden als voorbeeld. ‘Dat moest worden opgeknapt. We hadden een informatieavond, met mooie plannen als een visserstuin, maar vervolgens staat het vuil een meter hoog. Straks is er een heleboel werk om het vuil weer weg te  halen. Mensen begrijpen niet waarom het allemaal zo lang moet duren.’ Burgerlid Mark Oost gaat navragen bij het gemeentebestuur hoe de gemeente omgaat met het controleren van de uitgevoerde werkzaamheden in de openbare ruimte.