Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2015

Gemeente scoort niet best op ranglijst

Nieuwkoop > De gemeente heeft een 234ste plaats behaald op de Elsevierlijst van gemeenten, waar het het beste wonen is. Alle 393 steden en dorpen in Nederland worden beoordeeld op zaken als: 'misdaad', 'verkeersveiligheid', 'dagrecreatie' en 'groen en natuur'. Nieuwkoop staat dus nog niet eens bij de bovenste helft. Buurgemeenten als Alpen (153) en Kaag en Braassem (172) deden het een stuk beter.

Ronduit slecht presteert Nieuwkoop het, waar het gaat om zaken als 'voorzieningen voor kinderen tot 11 jaar', 'cultuur', 'horeca en luxe winkels', 'bereikbaarheid' en 'groen en natuur'. Wel behaalt de gemeente maximale punten op de onderdelen: 'weinig misdaad', 'nabijheid van strand aan zee en meren', 'economie' en 'werkgelegenheid'.