Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2015

Raadslid wil minder vergaderen

KAAG EN BRAASSEM - Als het aan raadslid Ruud van der Star (PRO) ligt, worden de raadsvergaderingen nog maar één keer per kwartaal gehouden. Op die manier hoeven de politici voor zo'n officiële vergadering nog maar vier keer per jaar bij elkaar te komen. Dit voorstel deed Van der Star woensdag 8 juli tijdens de vergadering van de commissie Vernieuwing.
 
Echte tegenstand kreeg Van der Star niet op zijn voorstel, al vond fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) wel, dat die raadsvergaderingen dan in de middag moeten beginnen. Maar het PRO-raadslid vond dat niet nodig. 'Het kan in een half uur ook gebeurd zijn.' En wellicht hoeven de politici dan ook niet meer lijfelijk aanwezig te zijn, zo opperde Van der Wereld vervolgens: 'Zo'n raadsvergadering kan ook met een conference call plaatsvinden'. De politici praten na de zomer door over dit voorstel.