Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2015

Wel en geen snippergroen

ROELOFARENDSVEEN / WOUBRUGGE - Het ene stukje snippergroen is het andere niet. Bij het gezin dat woont aan de Vondelsingel 1 in Roelofarendsveen knallen de champagnekurken. Zij mogen een strook grond van ongeveer 50 m2 aan gemeentelijk plantsoen voor 275 euro per m2 van de gemeente kopen. Hierdoor wordt hun tuin een stuk groter.
 
Dat geluk is niet toebedeeld aan de bewoners van een huis aan de Praam in Woubrugge. Ook zij wilden graag een stukje gemeentegrond van 15 m2 kopen voor het uitbreiden van hun tuin. Maar ze vissen achter het net. Onder het gewenste stukje grond loopt namelijk een kabel van de KPN. Bovendien wil de gemeente de mogelijkheid behouden om op dit stuk gras ooit nog eens parkeergelegenheid aan te leggen.