Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2015

KTS-leerlingen maken hangplek met wifi

VOORHOUT – Al jaren hebben inwoners overlast van hangjongeren. Regelmatig komen er berichten dat die jongeren zorgen voor rotzooi en vernielingen. De politie en jongerenwerkers zijn er maar druk mee en praten bijna dagelijks met de lanterfanterende jeugd. Maar als je die jongeren van de ene plek weg stuurt, gaan ze op een andere plek weer hangen, dus dat schiet niet op.

Nou is er al jaren een JOP (Jongeren Ontmoetingsplek) naast de skatebaan op Sportpark Elstgeest, maar hier wordt geen gebruik van gemaakt. Het is een kaal bouwwerkje, waar wind en regen vrij spel hebben. Daarom hebben gemeente, politie en jongerenwerk het initiatief genomen om de jongeren een eigen JOP te geven. Deze JOP is gemaakt door de doelgroep zelf. De leerlingen Rik Werf, Wouter Sengers, Chiel Vrij, Pieter Bogaards zitten op de MAVO-tech opleiding van de KTS. Een heel schooljaar lang zijn ze iedere woensdag bezig geweest met de bouw van dit ontmoetingspunt voor jongeren. Het eindresultaat wordt woensdag 8 juli getoond.

Jongerenwerker Johan van Weeghel is trots op 'zijn' jongeren. 'Onder leiding van de leraren Nick van de Berg en Fred Boot zijn ze in oktober begonnen met het maken van tekeningen en werd hierna alles gemeten en uitgewerkt. Nadat de tekeningen goedgekeurd waren, hebben ze zelf het materiaal besteld, gelast en in elkaar gezet. Voor hen is het naast de praktische lessen ook een leerzamer ervaring geweest hoe je zo'n project in de praktijk opzet.'

Van Weeghel is tevreden over het eindresultaat: 'De opdracht aan de jongeren was, om een deel van het oude JOP te gebruiken. En het moet hufterproof en onverwoestbaar zijn. Volgens mij is dat gelukt.' Voortaan kan de jeugd dus bij de nieuwe JOP hangen en recreatief voetballen. Maar ook wordt er voor gezorgd dat de hangende jongeren daar gebruik kunnen maken van wifi. Juist de aanwezigheid van wifi zou de aantrekkingskracht van deze JOP flink kunnen vergroten bij de jeugd, zo is de gedachtegang.