Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Gratis gescheiden afval

KAAG EN BRAASSEM – Inwoners die vanaf volgend jaar het afval goed gescheiden brengen naar het afvalbrengstation Veenderveld worden hiervoor financieel beloond. Zij hoeven dan geen geld te betalen voor het deponeren van hun restproducten. Een voorstel van CDA en SVKB hierover werd maandag 6 juli door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Voor gemeenteraadslid Cees de Lange (CDA) was het een kwestie van logisch nadenken. 'Als je glas gescheiden aanlevert, moet het gratis zijn. Wij denken dat het als een enorme rem werkt op het scheiden van afval, als mensen moeten gaan betalen. Maak het nou gratis, want dan gaat de scheiding automatisch met enkele procenten omhoog. En de financiële ruimte is hier voor.'