Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Kritiek op informatie van college

KAAG EN BRAASSEM – Vanuit de gemeenteraad klinkt steeds harder de roep om de werkgroep Regiozaken weer in het leven te stellen. Vorig jaar nog stemde een meerderheid van de raad in met de keuze om alleen collegeleden naar bestuurlijke vergaderingen in de regio te sturen. In zijn column waarschuwde Joep Derksen toen nog: 'Uiteindelijk zou de hele gemeenteraad de grootste verliezer kunnen zijn van dit besluit. Want zonder een gemeenteraadslid in die belangrijke regionale vergaderingen krijgt de raad alleen die informatie toegespeeld, die het college belangrijk vindt om te melden. En de gemeenteraad zou wel eens heel wat andere zaken belangrijker kunnen vinden. Alleen weten die politici niet meer wat er precies wordt besproken.'

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 6 juli was het weer oorverdovend stil toen voorzitter Marina van der Velde aan de collegeleden vroeg of er nog wat te melden was 'vanuit de regio.' Het geduld begint op te raken bij verschillende fracties. Zo liet fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) weten: 'Het opheffen van de werkgroep Regiozaken heeft geleid tot minder grip op de regio.'Ook SVKB is groot voorstander van om de huidige manier aan te pakken, zo liet fractievoorzitter Petra van der Wereld in een pauze weten. De politieke partijen bespreken dit onderwerp op woensdag 8 juli tijdens een vergadering van de werkgroep Vernieuwing.