Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Laatste raadsvergadering van Menko Wiersema

NOORDWIJK – Met onverdeeld genoegen zal voormalig gemeenteraadslid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) niet terugkijken op zijn afgelopen jaar in de raad. Hij trad vorig jaar toe om tijdelijk een raadszetel in te nemen, totdat een andere persoon binnen de partij het werk zou overnemen. Hij verwachtte, dat dit hooguit een half jaar zou duren, maar toen Wiersema toch langer bleef zitten, kreeg hij hele ladingen kritiek over zich heen. Donderdag 2 juli was echter zijn allerlaatste raadsvergadering en veel lof was toch zijn deel. Hij werd in de bloemen en boeken gezet door burgemeester Jan Rijpstra en fractievoorzitter Carry Cramer (PvdA/GroenLinks).

Cramer had overigens opmerkelijke afscheidswoorden. 'Ik wil het hebben over de drie B's. Het gaat niet over de Billen, Borsten en Buik van Marie José (Fles, wethouder én echtgenote van Wiersema, JD), maar over vijf andere B's.' Ze somde hierna de woorden 'Belang, Bekwaamheid, (geen) Belangenverstrengeling, Bedanken en Boek (als afscheidscadeau, JD) op. Wiersema liet weten, dat hij niet meer terug hoeft te keren in de gemeenteraad. 'Op 23 april 2002 zat ik voor het eerst in de raad. Laat dit de laatste keer zijn dat ik in de raad zit, want dit soort herhalingen moet je niet te vaak doen.'