Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Raad stemt tegen zonnepanelen op gemeentedaken

OEGSTGEEST – In heel het land besluiten gemeenten om de daken van bijvoorbeeld gemeentehuizen en gymnastiekzalen van basisscholen vol te leggen met zonnepanelen. In heel Nederland? Nee, er is een klein dorpje dat angstvallig de duurzaamheidsvooruitgang tegen houdt. En dat dorpje is Oegstgeest. De gemeenteraad stemde met 10 stemmen voor en 9 stemmen tegen een motie van D66 om investeringen toe doen voor het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke daken.

En die investeringen hoefden niet meer te zijn dan het simpelweg beschikbaar stellen van de daken van gemeentegebouwen, zodat inwoners en bedrijven investeringen kunnen doen om daar zonnepanelen op te laten plaatsen. Toch zag wethouder Jos Roeffen (LO) er niets in: 'Een oproep om nu te investeren is niet in lijn met uw oproep tot reductie van de schulden.' Het voorstel van D66 werd niet gesteund door de coalitiepartijen LO, VVD en CDA. Zij willen hier later dit jaar verder over praten.