Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Politiek eist handhaving

NOORDWIJK – De manier waarop tuincentrum Van Beelen de zaakjes regelt, is een doorn in het oog van fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA). Hij stelde hier donderdag 2 juli vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

De Ridder: 'Dat tuincentrum is voor veel gemeenschapsgeld verplaatst van het Van Beelenterrein naar de Achterweg. Waarom ligt dat Van Beelenterrein er nu zo verrommeld bij? Ook is de verrommeling verplaatst naar de Achterweg. Gaat u handhavend optreden?' Burgemeester Jan Rijpstra vond, dat het opruimen van de troep 'langer duurt dan verwacht' en stelde dat er echt actie ondernomen moet worden door de eigenaren van de stukken grond. Rijpstra: 'De heer Geerlings moet nu echt actie ondernemen. De heer Van Beelen balanceert op het randje van wat wel en niet kan. In 2014 is handhavend opgetreden tegen een illegaal geplaatste overkapping. De Omgevingsdienst West-Holland zal opnieuw de zaken opnemen en handhavend optreden, als dat nodig is.'