Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Plannen voor olifantengras en zonnepanelenpark

KAAG EN BRAASSEM – De duurzaamheidsambitie van de gemeente moet van D66 flink omhoog. Op dit moment scoort 60% van de gemeenten in Nederland beter op de duurzaamheid dan Kaag en Braassem. En dat moet veranderen, zo vonden de D66-leden maandag 29 juni tijdens hun openbare fractievergadering.

Alle gemeenten in Nederland worden op hun duurzaamheid beoordeeld volgens een zogeheten 'GDI-index'. En tot nu toe komt Kaag en Braassem daar dus niet best van af. Er moet dus meer actie ondernomen worden, zo vonden de D66-ers. Verschillende ideeën passeerden de revue, variërend van het aanleggen van een zonnepanelenpark op de plek waar nu het industrieterrein Veenderveld II is, tot het aanplanten van olifantengras. 'We willen ambitieuzer zijn en dat moet lukken als we op alle punten van de GDI-index een beetje hoger scoren', aldus fractievoorzitter Roel Terraneo. D66 roept de overige partijen op, om het college te vragen het zogeheten 'revolverend fonds voor duurzaamheidsinitiatieven' actief te laten worden.