Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Bakkeleien over Holland Rijnland

KAAG EN BRAASSEM – Na jaren van praten is er nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van het samenwerkingsverband Holland Rijnland. Deze instantie mag blijven bestaan, maar in wat voor vorm; daar hebben de veertien deelnemende gemeenten nog geen concreet idee over. Toch is vorige week een begroting vastgesteld, waarbij uitgegaan is van 25% aan bezuinigingen.

Wethouder Henk Hoek ziet het met lede ogen aan. 'Als je eerst de begroting vaststelt, zonder dat er een inhoudelijke agenda voor 2016 is, dan doe je de dingen in de verkeerde volgorde. Je moet als gemeenten eerst weten, wat je met elkaar wilt bereiken. Daarna volgt het geld de inhoud.' Begin juli praten bestuurders in de regio Holland Rijnland over mogelijkheden om samen te werken op verschillende thema's, zoals 'Economie en werk', 'het Regionaal Bureau Leerplicht' en 'Holland Rijnland als platform'.

Ook willen gemeenten meer 'subregionaal' samenwerken. Kaag en Braassem voelt zich daarbij geen onderdeel van de Duin- en Bollenstreek of de Leidse Regio, zo stelt Hoek, maar kijkt hierbij als eerste naar de Rijnstreek. De wethouder sluit af: 'Samengaan in de Rijnstreek, betekent niet dat je afscheid neemt van Holland Rijnland.'