Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Publiek Private Samenwerking voor ontsluitingsweg

KAAG EN BRAASSEM – Er zijn ondernemers die 50.000 euro willen steken in een nieuwe ontsluitingsweg van de Lasso Noord. Deze mededeling deed gemeenteraadslid Ton van Velzen (VVD) maandag 29 juni tijdens de openbare fractievergadering.

Zijn fractievoorzitter Paul van Emmerik beaamde, dat zowel ondernemersverenigingen als tuinders om de ontsluiting hebben gevraagd. De kosten voor zo'n ontsluitingsweg bedragen in ieder geval 2,5 miljoen euro, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat de gemeente deze kosten volledig op zich zal nemen. Van Emmerik ziet hierbij kansen: 'Een Publiek Private Samenwerking (PPS) zou best tot de mogelijkheden kunnen behoren; dat brengt de realisatie van deze ontsluitingsweg wel dichterbij. Want het is wel veel geld om op te hoesten.'