Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

Bomenverordening aangenomen

LISSE – Iedereen die een monumentale boom op zijn terrein heeft staan, is voortaan verantwoordelijk voor het onderhoud. Het kappen van deze boom is ten strengste verboden, tenzij er gevaar voor de omgeving dreigt. De gemeenteraad stelde donderdag 10 september de Bomenverordening 2015 vast.
Door het aannemen van een motie van gemeenteraadslid Gerrit Meiland (CDA) maakte de gemeenteraad duidelijk, dat al het geld dat voorzien is voor de vervanging van bomen ook daadwerkelijk aan nieuwe bomen moet worden uitgegeven. Dat geld wordt voortaan gestopt in het potje 'Voorziening Herplantplicht Bomen'.