Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

Laadpalen zonder subsidie gemeente

JOEP DERKSEN

LISSE – Inwoners kunnen voortaan laadpalen aanvragen, zodat ze hun elektrische auto vlak bij hun huis kunnen opladen. Een meerderheid van de politieke partijen stemde in met dit collegevoorstel. Maar de VVD ging het voorstel niet ver genoeg. Namens deze partij liet Martijn Tibboel (VVD) donderdag 10 september tijdens de gemeenteraadsvergadering weten, dat de gemeente het elektrisch opladen veel meer moet stimuleren.

'De gemeente draagt nauwelijks bij aan een duurzame samenleving', zo stelde Tibboel. Hij somde op wat mensen allemaal moeten doen om een laadpaal aan te vragen. 'De aanvrager moet 24 uur per dag bereikbaar zijn, de paal moet verzekerd zijn, ze moeten kunnen aangeven dat die paal door meerdere mensen gebruikt wordt en de aanvragers moeten alles betalen.' Hij stelde voor om geen leges te heffen, of dat de gemeente bij iedere aangevraagde laadpaal een tweede oplaadknop er op kosten van de gemeente bij laat zetten. Maar voor dit voorstel was geen enkele steun.

Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) toonde zich hier een fel tegenstander van: 'Duurzaamheid vraagt continu om investeringen. Wij stimuleren de laadpalen en hebben er geen geld voor nodig. Ik zie niet in waarom we een geldelijke stimulans moeten inbouwen.' De overige partijen waren het met Mesman eens.