Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 november 2015

Oplossingen voor onderdak vluchtelingen

KAAG EN BRAASSEM – Het hele land heeft het over de schijnbaar onoplosbare problematiek om de vluchtelingen op te vangen. Maar eigenlijk is die oplossing heel simpel, zo bleek tijdens de openbare fractievergadering van PRO op maandag 2 november.

De partijleden spraken over de uitdaging dat veel sociale woningen naar statushouders gaan; dat zijn voormalige vluchtelingen die toestemming hebben gekregen om in Nederland te komen wonen. 'We hebben nu een wachtlijst van mensen die een woning willen. Als je niets aan het woningbestand doet, wordt die lijst alleen maar langer', zo liet een PRO-lid weten. Fractievoorzitter Ilse van der Poel stelde daarop: 'Het is een feit dat statushouders in huizen wonen die anders bestemd zijn voor de eigen inwoners. Maar dat is rijksbeleid. waar je niets aan kunt veranderen. Wel kun je zorgen voor extra woningen die ook naar onze inwoners gaan.' Hierop tipte gemeenteraadslid Ruud van der Star, die in zijn dagelijkse leven Projectleider Katwijkse Bouwmaatschappij KBM is: 'Er staan in Amsterdam 3.000 containers, die je gemakkelijk kunt ombouwen en waar je een zooitje statushouders in kwijt kunt.'