Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Afvalwater voor verwarming zwembad

Ter Aar / Nieuwveen > 'Het zwembad Aarweide verwarmen met warm afvalwater. Dat is positief én duurzaam nieuws. Hoe simpel kan het zijn!' Wethouder Trudy Veninga is laaiend enthousiast over deze plannen.


De gemeente heeft de handen ineen geslagen met het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het gezuiverde rioolwater loopt van de waterzuivering vlak langs het zwembad naar het Aarkanaal. Aangezien dat water nog warm is, kwam het idee boven om dit water te gebruiken als energiebron voor het zwembad. Hiermee wordt het huidige gasverbruik – en de kosten – een stuk lager. Aan de gemeenteraad wordt 110.880 euro gevraagd om die nieuwe verwarmingssysteem aan te leggen. Dit geld is een lening voor het zwembad, dat binnen tien jaar vanwege de lagere stookkosten afbetaald moet kunnen worden. Mocht deze afvalwaterverwarming goed werken, dan kan het in de toekomst ook gebruikt worden voor het nog te realiseren bedrijventerrein Schoterhoek II. De raadsleden praten hier over op donderdag 10 maart.