Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2016

Bestuursvoorzitter D66 stapt onverwachts op

NOORDWIJK – De Akkerwinde Affaire heeft haar eerste slachtoffer geëist. Nico van der List, voorzitter van het bestuur van D66 Noordwijk legt zijn functie met onmiddellijke ingang neer. Hij wil de naam van de partij niet belasten met zijn privéaangelegenheden.

Van der List heeft al jaren ruzie met een buurman over het al dan niet rechtmatig in bezit nemen van 7 m2 aan gemeentegrond in de wijk Duinpark. Hiertegen is bezwaar ingediend en deze kwestie is zelfs al behandeld in een commissievergadering. De fractie van het CDA stelde hier officiële vragen over. Ook stuurde een buurman een brief naar de gemeenteraad, waarin openlijk getwijfeld wordt aan de integriteit van D66 Noordwijk en haar voorzitter.

In een officiële verklaring laat de partij weten: 'Ook burgemeester Rijpstra wordt en passant in een sfeer van corruptie gebracht. Helaas hebben inmiddels ook raadsleden van het CDA zich voor het karretje van de briefschrijver laten spannen, waarmee deze kwestie nodeloos een politieke lading gaat krijgen. De heer Van der List wil de naam D66 Noordwijk niet langer belasten met zijn privéaangelegenheden en stapt dus op. Het bestuur heeft veel waardering voor de jarenlange inzet van Nico van der List in het bestuur van D66 Noordwijk en betreurt zijn vertrek dan ook ten zeerste.'