Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Burgernet niet populair

KAAG EN BRAASSEM – Er doen nog maar weinig inwoners mee aan het 'Burgernet' systeem. Dat is een kliksysteem, waarbij mensen naar aanleiding van een oproep om op te letten, kunnen melden of ze een verdacht persoon of een vermist kind in de buurt zien lopen. De gemeente had als doelstelling dat 5% van de inwoners zich zou aanmelden voor Burgernet, maar dat blijkt maar 3,4% te zijn, ofwel 875 mensen.

Volgens het rapport 'Kaag en Braassem in beeld' is er een reden voor het lagere aantal meldingen. 'Er gebeuren weinig ‘burgernetwaardige’ incidenten in onze gemeente en er gaan dus weinig Burgernetberichten uit. Hierdoor is het voor onze inwoners niet interessant om zich aan te melden.' De gemeente is wel met Burgernet in gesprek over strategieën om het aantal deelnemers te laten toenemen.


Wethouder Henk Hoek informeert desgevraagd: 'Het fenomeen burgernet is heel goed, omdat inwoners alerter worden dat het hen ook kan gebeuren. Ze worden scherper en alerter en zijn eerder bereid om de politie te bellen bij allerlei verdachte omstandigheden. Het is goed en van belang dat we goed noaberschap (nabuurschap, JD) betrachten om elkaar in de gaten te houden, zonder elkaar op de huid te zitten. We zouden nog een actie op kunnen zetten om de inwoners te vragen mee te doen.'