Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Aanpak hinderlijke jeugd

KAAG EN BRAASSEM – Zowel de gemeente als de politie worden steeds vaker belaagd met meldingen over jeugdoverlast. Er is een werkgroep opgericht om dit probleem aan te pakken. In dit 'Preventienetwerk jeugd en veiligheid' werken politie, gemeente en jongerenwerkers samen. Ze spreken jongeren en hun ouders/verzorgers aan op ongewenst gedrag.


Vorig jaar was er in Kaag en Braassem volgens de gemeente één 'hinderlijke jeugdgroep'. Het ging hier om ongeveer 45 jongens en meisjes die elkaar kennen uit Roelofarendsveen en Oude Wetering. De kinderen variëren in leeftijd, maar waar ze samenkomen ervaart de omgeving overlast. De hangplekken worden door de politie en jongerenwerkers in de gaten gehouden.