Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Hondenpoepovertreders niet bekeurd

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Driehonderd uren hebben de gemeentelijke boa's vorig jaar door de gemeente gelopen, om hondenbezitters te betrappen die de uitwerpselen van hun huisdieren niet oprapen. Maar het is ze niet gelukt om ook maar één hondeneigenaar te betrappen.

De Boa's hebben met name gecontroleerd rondom basisscholen, in de omgeving van het Spant Leimuiden en de Bateweg Woubrugge. Tijdens de toezichtactiviteiten van de boa's kon wel genoteerd worden dat de meeste hondenbezitters ook zakjes bij zich hadden om de poep op te ruimten. Maar niemand is dus op heterdaad betrapt. Aan wethouder Henk Hoek is gevraagd of die Boa-controles wel goed worden uitgevoerd. Want 300 uren controleren met een score van nul 'op heterdaadjes' lijkt wel erg mager.


Maar Hoek kijkt hier anders tegenaan. 'Het lijkt er op dat er beweging is in de samenleving dat mensen de poep wel opruimen. Ik had een hond te logeren, liet hem uit en zag dat andere mensen ook hun hondenpoep opruimen. Er is een kentering in de samenleving dat mensen zich realiseren dat ze moeten opruimen. Ik kan me voorstellen dat die boa's mensen niet actief op een overtreding betrappen. Het controleren op sich is geen oplossing. Het veranderende gedrag is een oplossing.' Toch blijft volgens het rapport 'Kaag en Braassem in beeld' de hondenpoep op de stoep bovenaan staan als grootste ergernis van de inwoners.