Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

SBGB mag onderhoud blijven uitvoeren

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders geeft de SBGB (Stichting Beheer Gemeentelijke Buitensportaccommodaties) een jaarlijkse subsidie van 242.500 euro voor de periode tot en met 31 december 2019. Van dit geld moet de SBGB onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uitvoeren voor een aantal gemeentelijke buitensportaccommodaties.


Ook heeft de gemeente met de SBGB aparte afspraken gemaakt over de onderhoudskosten van een voetbalveld van Kickers '69. Op dit moment is de planning, dat deze voetbalvereniging al in 2017 een nieuw kunstgrasveld krijgt. De projectontwikkelaar Vibu wil hier voor zorgen, in ruil voor de mogelijkheid om daar in de buurt nieuwe woningen te bouwen. Maar mocht dit plan niet zo snel gaan als gedacht, dan hoeft de SBGB niet op te draaien voor de extra onderhoudskosten van de huidige velden. De gemeente stelt zich garant om die kosten voor haar rekening te nemen. Hiervoor moet de SBGB de komende jaren dan wel iedere keer een aanvullende bijdrage vragen.